Treinabonnementen van NS

Reist u regelmatig met de trein? Dan loont het doorgaans al snel om een treinabonnement af te sluiten. De laatste jaren heeft de NS een groot aantal nieuwe abonnement geïntroduceerd. In combinatie met NS Flex, waarbij u voortdurend uw abonnement kunt aanpassen, kunt u uw treinabonnement volledig zelf samenstellen. Momenteel zijn er 6 verschillende soorten treinabonnementen die u kunt afsluiten, die kunnen worden onderverdeeld in ‘voordeel’ en de ‘altijd vrij’ treinabonnementen. Hieronder geven we van elk van deze abonnementen een korte toelichting.

De voordeel treinabonnementen van NS

Met de ‘voordeel’ treinabonnementen van NS krijgt u korting op bepaalde reismomenten. In totaal heeft NS drie verschillende abonnementen waarmee u met korting kunt reizen. Hieronder geven we van elk abonnement een toelichting.

Weekend voordeel

Met het ‘weekend voordeel’ treinabonnement van NS krijgt u tussen vrijdagavond 18:30 tot maandagochtend 04:00 met 40% korting op het normale tarief. Dit abonnement kost slechts €2,- per maand. Zelfs op het moment dat u slechts één keer per maand in het weekend met de trein reist, is het afsluiten van dit abonnement vaak al voordeliger dan reizen zonder korting.

Dal voordeel

Met het ‘dal voordeel’ treinabonnement van NS krijgt u tijdens de daluren (op werkdagen tussen 0.00-6.30 uur, 9.00-16.00 uur en 18.30-24:00 uur) 40% korting op het normale tarief. Daarnaast krijgt u in het gehele weekend (vrijdagavond 18:30 tot maandagochtend 04:00) en op alle feestdagen 40% korting. Wanneer u gebruik wilt maken van dit abonnement, dan is het van belang om pas in de daluren in te checken. Dit abonnement kost €5,- per maand.

Altijd voordeel

Met het ‘altijd voordeel’ treinabonnement van NS krijgt u tijdens de daluren (op werkdagen tussen 0.00-6.30 uur, 9.00-16.00 uur en 18.30-24:00 uur) 40% korting op het normale tarief. Daarnaast krijgt u in het gehele weekend (vrijdagavond 18:30 tot maandagochtend 04:00) en op alle feestdagen 40% korting. Daarnaast krijgt u 20% korting op het moment dat u tijdens de spits reist. Dit abonnement kost €24,- per maand.

De altijd vrij treinabonnementen van NS

Met het ‘altijd vrij’ treinabonnement van NS kunt u op bepaalde momenten vrij reizen. NS heeft drie verschillende abonnement waarmee u ‘altijd vrij’ kunt reizen. Hieronder geven we van elk abonnement een toelichting.

Weekend vrij

Met het ‘weekend vrij’ treinabonnement van NS kunt u het gehele weekend onbeperkt reizen. De NS rekent vrijdagavond 18:30 tot maandagochtend 04:00 als weekend. Dit abonnement kost €32,- per maand.

Dal vrij

Met het ‘dal vrij’ treinabonnement van NS kunt u in de daluren en in het gehele weekend onbeperkt reizen. Tot de daluren rekent de NS op werkdagen van 0.00-6.30 uur, 9.00-16.00 uur en 18.30-24:00 uur. Dit abonnement kost €106,- per maand.

Altijd vrij

Met het ‘altijd vrij’ treinabonnement van NS kunt u onbeperkt reizen binnen en buiten de spits en het gehele weekend. Met dit abonnement kunt u dus altijd onbeperkt gebruikmaken van de NS treinen. Dit abonnement kost €347,- per maand.

Flexibel reizen met NS Flex

De bovenstaande tarieven zijn allemaal in combinatie met NS Flex. Het grote voordeel van NS Flex is dat u elke maand het abonnement kunt aanpassen of opzeggen. Zo kunt u per maand wisselen tussen de verschillende abonnementen van NS of weer gaan reizen zonder korting. Daarnaast zorgt NS Flex ervoor dat u kunt reizen op rekening, waardoor u nooit meer uw saldo handmatig hoeft op te laden.