Aantal sterren busabonnement

Wanneer u een busabonnement wilt aansluiten, dan zult u zelf het aantal sterren moeten aangeven. Het aantal sterren waar u voor moest kiezen is afhankelijk van de zone afstand van uw centrumzone. Op het moment dat u vaak meerdere zones van uw centrumzone reist, dan zult u een busabonnement met meer sterren moet kiezen. In totaal zijn er 6 verschillende sterabonnementen. Dit betekent dat u met de huidige abonnementsvormen maximaal 5 zones van uw centrumzone kunt reizen. In het overzicht hieronder leggen we u uit welke afstand kunt reizen met het aantal sterren.

Welke zone afstand kan ik reizen met sterren?

De zone afstand die u met uw abonnement kunt reizen is afhankelijk van het aantal sterren.

1 ster:

Met één ster kunt u alleen reizen in de door u aangegeven centrumzone. Voor reizen buiten de centrumzone zult u het normale tarief betalen.

2 sterren:

Met twee sterren kunt u reizen in de door u aangegeven centrumzone, maar ook in één volgende aangrenzende zones in alle richtingen.

3 sterren:

Met drie sterren kunt u reizen in de door u aangegeven centrum, maar ook in de twee volgende aangrenzende zones in alle richtingen.

4 sterren:

Met vier sterren kunt u reizen in de door u aangegeven centrum, maar ook in de drie volgende aangrenzende zones in alle richtingen.

5 sterren:

Met vijf sterren kunt u reizen in de door u aangegeven centrum, maar ook in de vier volgende aangrenzende zones in alle richtingen.

6 sterren:

Met zes sterren kunt u reizen in de door u aangegeven centrum, maar ook in de vijfvolgende aangrenzende zones in alle richtingen.

Centrumzone bepalen

Zoals u in het bovenstaande overzicht ziet, is het belangrijk om een zo centraal mogelijke centrumzone te kiezen. U kiest uw centrumzone op zo’n manier, dat een zo groot mogelijk gedeelte van uw reis binnen de zones van uw abonnement valt. Natuurlijk zal de prijs van het abonnement hoger worden op het moment dat u naar meer zones vanaf uw centrumzone wilt reizen. Een abonnement met een laag aantal sterren zal daarom aanzienlijk goedkoper zijn dan een abonnement met vijf of zes sterren.

Centrumzone later aanpassen

Op het moment dat u een busabonnement heeft, dan kunt u gemakkelijk uw centrumzone aanpassen op het moment dat u op een ander traject gaat reizen. Uiteraard kan dit wel gevolgen hebben voor de prijs van het abonnement. Op het moment dat uw traject dusdanig wijzigt dat u meer sterren nodig heeft, dan zal de prijs van uw busabonnement hoger worden. Zorgt uw nieuwe traject ervoor dat u minder sterren nodig heeft? Dan gaat u minder betalen voor uw busabonnement.

Wat betaal ik voor een reis buiten mijn gekozen zones?

De korting van uw abonnement is alleen geldig op het moment dat u reist binnen de door u gekozen zones. U kunt zelf de zones bepalen voor het aantal sterren van uw abonnement te verhogen of te verlagen. Op het moment dat u buiten de zones van uw abonnement reist, dan zult u de normale prijs van de busrit gaan betalen. Echter wordt niet de prijs vanaf de startlocatie berekend, maar vanaf de locatie van de uiterste zone uit uw abonnement.

Als u een abonnement met 4 sterren vanaf uw centrumzone heeft afgesloten, dan mag u bijvoorbeeld tot 3 zones buiten uw centrumzone reizen. Moet u vervolgens naar 5 zones vanaf uw centrumzone reizen? Dan hoeft u alleen te betalen voor de ritprijs vanaf zone 3 tot zone 5. Wanneer u sporadisch een keer buiten uw zone reist, dan is het aanpassen van het abonnement vaak niet voordelig. Wanneer u echter merkt dat u regelmatig buiten de zones van uw abonnement moet reizen, dan kan het zinvol zijn om te overwegen een hoger aantal sterren te kiezen.